Vier kunst en cultuur tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Op vrijdag 26 januari 2018 kan het publiek voor het eerst een Uitnacht beleven in Arnhem.

Tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht presenteren ruim vijftig culturele instellingen, organisaties en kunstenaars zich op diverse locaties in de Arnhemse binnenstad.
Het publiek kan de hele avond èn nacht geheel gratis talloze optredens, acts en programma’s bijwonen.

De 1e Arnhemse Uitnacht vindt midden in de winter plaats.
Hiervoor is gekozen omdat er in deze periode weinig andere evenementen worden georganiseerd. Daarnaast biedt het culturele instellingen de mogelijkheid om aan het begin van een nieuw jaar gezamenlijk de aandacht te vestigen op het rijke culturele aanbod van de Gelderse hoofdstad.

De Arnhemse Uitnacht start om 17.00u. op het Bartokplein met een publieksopening bij het Feestaardvarken geproduceerd door Muziektheater De Plaats.
Aansluitend gaat de culturele nieuwjaarsreceptie van start.
Iedereen die zich verbonden voelt met kunst en cultuur in Arnhem is welkom om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden met een stevige winterse hap die een goede basis legt voor een avond vol culturele verrassingen.

Vervolgens waaiert het publiek uit naar de deelnemende cultuurhuizen.
Grote en kleine culturele instellingen en organisaties èn professionele en vrijetijd beoefenaars van de kunsten laten op verschillende plekken in de binnenstad zien wat ze in huis hebben.
Tot diep in de nacht wordt er een divers programma geboden.
In de openbare ruimte zijn bijzondere werken van beeldend kunstenaars te bewonderen.

Zaterdagochtend 27 januari is er de mogelijkheid om te ontbijten bij Rozet en vindt er ter afsluiting een Morning Rave plaats in Theater aan de Rijn.
Deelnemende locaties aan de Arnhemse Uitnacht zijn onder andere: Rozet, Theater aan de Rijn, Collectie DE.GROEN, het ArtEZ-gebouw aan de Kortestraat, Huis Oostpool, Focus Filmtheater en Luxor Live.
Daarnaast wordt de Arnhemse horeca uitgenodigd om bij het evenement aan te sluiten.

De Arnhemse Uitnacht wordt mede mogelijk gemaakt door deelname van diverse culturele instellingen en door financiële bijdragen van onder andere: Gemeente Arnhem, Vrienden van Theater, Arnhem Ambassadeurs en met ondersteuning van Platform Binnenstad Arnhem.

Het complete programma wordt op 1 januari 2018 gelanceerd op www.arnhemseuitnacht.nl